𝝚𝝘𝝟𝝦𝝞𝝝𝝜𝝟𝝚 𝝚𝝢𝝤𝝨 𝝖𝝟𝝤𝝡𝝖 𝝨𝝬𝝚𝝙𝝞𝝤𝝪 𝗘𝗥𝗔𝗦𝗠𝗨𝗦 𝝡𝝚 𝝩𝝞𝝩𝝠𝝤: 𝗠𝗘𝗗𝗜𝗔 𝗕𝗥𝗜𝗗𝗚𝗘𝗦
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι το νέο μας σχέδιο Erasmus+, MEDIA BRIDGES -Intergenerational Media Literacy for Seniors in the Age of AI (2026-1-PL01-KA220-ADU-000450521), εγκρίθηκε επίσημα για χρηματοδότηση! 🎉
Καθώς η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται και διαδίδεται η πληροφορία, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πολίτες εκτίθενται ολοένα και περισσότερο στην παραπληροφόρηση, στις διαδικτυακές απάτες και στο περιεχόμενο που δημιουργείται με τη χρήση AI. Παράλληλα, πολλές κοινότητες εξακολουθούν να στερούνται πρακτικών εκπαιδευτικών εργαλείων που θα βοηθήσουν τους ηλικιωμένους να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και τις ψηφιακές δεξιότητες που απαιτούνται για να κινούνται με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον.
Κατά τη διάρκεια των επόμενων 24 μηνών, οργανισμοί από την Πολωνία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Τσεχία θα συνεργαστούν για την ενίσχυση του εγγραμματισμού στα μέσα ενημέρωσης μέσα από τη διαγενεακή μάθηση, φέρνοντας κοντά μεγαλύτερους και νεότερους σε κοινές εκπαιδευτικές δράσεις που προάγουν την ψηφιακή αυτοπεποίθηση, την κριτική σκέψη και την υπεύθυνη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας την πορεία αυτού του ξεχωριστού ευρωπαϊκού σχεδίου!
#ErasmusPlus #KA220 #AdultEducation #MediaLiteracy #DigitalLiteracy #ArtificialIntelligence #AI #Misinformation #LifelongLearning #Seniors #IntergenerationalLearning #EuropeanProjects


