ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Μέχρι πότε η αίτηση (Εγκύκλιος)Newsroom

Newsroom

18/08/2020 – 00:05
18/08/2020 – 00:05
18/08/2020 – 00:05

ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έως και 21 Αυγούστου θα έχουν την δυνατότητα οι φορείς του Δημοσίου να υποβάλλουν σχετικά αιτήματα «στην ειδική εφαρμογή Ετήσιου Προγραμματισμού Προσλήψεων, η οποία έχει ενταχθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (https://hr.apografi.gov.gr) και η χρήση της αφορά τις Κεντρικές Υπηρεσίες των Υπουργείων και των εποπτευομένων φορέων τους, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τους Ο.Τ.Α. α` και β` βαθμού και τους εποπτευόμενους αυτών φορείς, και τις Ανεξάρτητες Αρχές».

Αυτό αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών την οποία προανήγγειλε με ανακοίνωσή του. «Η υποβολή των αιτημάτων από τους φορείς θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως και τις 21-08-2020 (μέχρι την ως άνω ημερομηνία θα είναι δυνατή η είσοδος στην εφαρμογή)…Μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας δεν θα είναι δυνατή πλέον η υποβολή αιτημάτων στην ειδική αυτή εφαρμογή», προστίθεται στην εγκύκλιο.

Παράλληλα σημειώνεται «η προσπάθεια που καταβάλλεται για την τήρηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων και ιδίως του λόγου μία (1) αποχώρηση/μία (1) πρόσληψη για το τακτικό προσωπικό, ενώ όσον αφορά στο εποχικό προσωπικό θα πρέπει να αποφευχθεί αύξηση του αιτούμενου αριθμού σε σχέση με το προσωπικό που εγκρίθηκε κατά το έτος 2020».

Επίσης, «θα πρέπει οι αιτούμενες κενές θέσεις της υπηρεσίας ή του φορέα να έχουν αναρτηθεί στο Ψηφιακό Οργανόγραμμα».

Συνοπτική έκθεση

Να σημειωθεί ότι «τα αιτήματα πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά από συνοπτική έκθεση που περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

α. Τεκμηρίωση αναγκαιότητας, για την πρόσληψη του προσωπικού, βάσει των στρατηγικών προτεραιοτήτων και αναγκών του, στο πλαίσιο των αναγκών του εκάστοτε πολυετούς σχεδιασμού,

β. τον αριθμό των κενών θέσεων του φορέα (εφόσον πρόκειται για τακτικό προσωπικό),

γ. τον αναγκαίο χρόνο ολοκλήρωσης των προσλήψεων και, επιπλέον, εφόσον πρόκειται για εποχικό προσωπικό, τη χρονική διάρκεια της απασχόλησης,

δ. το ύψος της προκαλούμενης δαπάνης για το έτος πρόσληψης, τον τρόπο κάλυψης αυτής και, επιπλέον, εφόσον πρόκειται για τακτικό προσωπικό, τη συνολική προκαλούμενη επιβάρυνση για κάθε επόμενο έτος,

ε. τις ανάγκες που καλύπτονται από τη διαδικασία της κινητικότητας».

‘Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο: «Η προαναφερόμενη έκθεση δεν χρήζει ξεχωριστής υποβολής, καθώς η καταχώριση στοιχείων υποκαθίσταται από την ειδική εφαρμογή, η χρήση της οποίας περιγράφεται παρακάτω».

Η διαδικασία

Και παρακάτω η εγκύκλιος περιγράφει την διαδικασία: «Το αρμόδιο για θέματα δημόσιας διοίκησης, Υπουργείο σε συνεργασία με το αρμόδιο για θέματα προϋπολογισμού Υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων, σε συνδυασμό με τις στρατηγικές προτεραιότητες για τη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού, διαμορφώνουν τον ετήσιο προγραμματισμό για τις προσλήψεις του επόμενου έτους.

Κατόπιν, το σχέδιο αυτό αποστέλλεται στην Προεδρία της Κυβέρνησης ως μέρος του Προσχεδίου Δράσης του Υπουργείου που είναι αρμόδιο για τα θέματα ανθρωπίνου δυναμικού του δημοσίου τομέα και εγκρίνεται από το τακτικό Υπουργικό Συμβούλιο Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο έγκρισης του ενοποιημένου προγράμματος κυβερνητικής πολιτικής.

Κατ’ εξαίρεση, προσλήψεις τακτικού και εποχικού προσωπικού που δεν έχουν ενταχθεί στον ετήσιο προγραμματισμό, εγκρίνονται από την Επιτροπή της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπεται στη διάταξη αυτή, εφόσον έχουν όλως επείγοντα χαρακτήρα, υπάρχουν οι διαθέσιμες πιστώσεις και συνοδεύονται από ειδικά αιτιολογημένο αίτημα του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού.

Ως εποχικό προσωπικό δεν νοείται το έκτακτο προσωπικό εν γένει αλλά το προσωπικό το οποίο προσλαμβάνεται για την κάλυψη εποχικών και επαναλαμβανόμενων αναγκών, κατά την ίδια περιορισμένη χρονική περίοδο μέσα στο έτος (π.χ. πυροσβέστες για κάλυψη αναγκών κατά τη θερινή περίοδο, προσωπικό χιονοδρομικών κέντρων κατά τους χειμερινούς μήνες κ.ο.κ). Για την πρόσληψη του προαναφερόμενου προσωπικού, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 8 του Ν. 4325/2015 (ΦΕΚ Α΄/11-5-2015), δεν απαιτείτο έγκριση από την Επιτροπή της Π.Υ.Σ. 33/06, όπως ισχύει αλλά διενεργείτο κατόπιν έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Στις διατάξεις όμως του ν. 4622/2019 προβλέπεται ότι η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού εντάσσεται στον προγραμματισμό προσλήψεων και ως εκ τούτου απαιτείται πλέον η έγκριση από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει και συνεπώς δεν εκδίδεται πλέον η προαναφερόμενη Κοινή Υπουργική απόφαση», προστίθεται στην εγκύκλιο.

ΕΔΩ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Dikaiologitika News στο Google News

viber Το Dikaiologitika News και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

image1

Οι τροφές και τα ροφήματα που έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο

image2

Γυναικομαστία: Ο εφιάλτης των αντρών επελαύνει την τελευταία δεκαετία

image3

Δικηγόροι και τεχνολογία: νέες εξελίξεις και προοπτικές

image4

Ιανός: Αλλάζει πορεία ο κυκλώνας, πού αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής τις επόμενες ώρες (vid)

image5

Πάνος Ρεντούμης: «Έφυγε» ξαφνικά από την ζωή ο ηθοποιός

image6

Γάμοι, βαφτίσεις και κηδείες στην Αττική: Νέα μέτρα με μονοψήφιο αριθμό καλεσμένων


  Source link

  2020-09-18T17:36:48+03:00September 18th, 2020|
  • Λάμπρου Σακελλαρίου 29 (Κεντρικός Πεζόδρομος) Καρδίτσα – Τ.Κ. 43131
  • 2441021130
  • 6970147777 & 6978520099 (What’s Up)
  • 2441073999
  • Δευτέρα – Παρασκευή: 09.00 Π.Μ. – 21.00 Μ.Μ.

  Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

  Δηλώνω ότι συγκατατίθεμαι στην διατήρηση των προσωπικών μου δεδομένων, για τον σκοπό που έχουν συλλεχθεί και για παρεμφερείς με αυτό σκοπούς, όπως και για μελλοντική ενημέρωσή μου από την εταιρεία E-SCHOOL ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, αλλά και από τις υπόλοιπες εταιρείες του ίδιου ομίλου.

  [honeypot honeypot-647]
  [cf7sr-simple-recaptcha]

  Go to Top