Νέο πρόγραμμα κατάρτισης από ΟΑΕΔ και Δήμο ΑσπρόπυργουΑλεξάνδρα Κλειδαρά

Αλεξάνδρα Κλειδαρά

25/06/2020 – 14:59
25/06/2020 – 14:59
25/06/2020 – 14:59

photo: Eurokinissi
photo: Eurokinissi

Κατάρτιση και απασχόληση ανέργων του ΟΑΕΔ σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης για δημότες Ασπροπύργου

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, που αφορά στην υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης, πιστοποίησης, πρακτικής άσκησης και απασχόλησης ανέργων της περιοχής, ηλικίας έως 55 ετών, στις εξής ειδικότητες υψηλής ζήτησης: συγκολλητές και φλογοκόπτες μετάλλων, χειριστές εργαλειομηχανών παραγωγής και επεξεργασίας μεταλλικών προϊόντων και χειριστές μηχανών παραγωγής προϊόντων από ελαστικό.

Στο πλαίσιο των νέων συμπράξεων και ολοκληρωμένων δράσεων του ΟΑΕΔ που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών οικονομιών, με στόχο την αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας, ο Οργανισμός θα υλοποιήσει πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων και ο Δήμος θα συνδράμει στην συμμετοχή επιχειρήσεων στο πρόγραμμα μέσω της διάθεσης θέσεων πρακτικής άσκησης και εγγυημένης απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ θα είναι υπεύθυνος για την επιλογή των ωφελούμενων και την κατάρτιση και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, ενώ ο Δήμος Ασπροπύργου θα συνδράμει τον ΟΑΕΔ στην εξεύρεση και υπόδειξη τοπικών επιχειρήσεων οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν μέσω της πρακτικής άσκησης και μετέπειτα απασχόλησης των ωφελουμένων, εκ των οποίων τουλάχιστον το 80% θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις της περιοχής για ένα έτος.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι η νέα συνεργασία του ΟΑΕΔ με τον Δήμο Ασπροπύργου έχει ως στόχο αφενός οι άνεργοι του Δήμου να καταρτιστούν και να εργαστούν σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης και αφετέρου οι επιχειρήσεις τις περιοχής να αποκτήσουν το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που αναζητούν. “Η αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στις τοπικές αγορές εργασίας μέσω στοχευμένων δράσεων αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητές μας και οι συμπράξεις με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι απαραίτητες σε αυτή την προσπάθεια. Επενδύουμε στην ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των ανέργων και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των εργοδοτών, με σύμμαχο τις τοπικές κοινωνίες» ανέφερε ο κ. Πρωτοψάλτης. Από την άλλη ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου δήλωσε ότι “ο Δήμος μας αναδεικνύεται πρωτοπόρος για ακόμα μια φορά στις δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης, ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και αναβάθμισης των επαγγελματικών τους προσόντων, με σκοπό την ένταξη των δημοτών στην αγορά εργασίας σε καίριες θέσεις εργασίας”.

image1

Οι επιπτώσεις της χρήσης κάνναβης στη μνήμη

image2

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ ΕΕΤΑΑ: Οδηγίες για τις αιτήσεις, τι να προσέξουν οι ωφελούμενες

image3

Οι καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά τη στύση σου

image4

Πρώτη κατοικία: Νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» 9 μηνών για τα στεγαστικά δάνεια, επιδότηση έως και 600 ευρώ, ποιους αφορά

image5

Ιεροκλής Μιχαηλίδης : Αυτός ο καλλιτέχνης τον …έφερε στα «όριά» τουier

image6

Εξοικονομώ κατ’ Oίκον: Ποιοι θα έχουν αυξημένη επιδότηση


viber Το Dikaiologitika News και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Dikaiologitika News στο Google News

Source link

2020-07-18T09:55:41+03:00July 18th, 2020|
  • Λάμπρου Σακελλαρίου 29 (Κεντρικός Πεζόδρομος) Καρδίτσα – Τ.Κ. 43131
  • 2441021130
  • 6970147777 & 6978520099 (What’s Up)
  • 2441073999
  • Δευτέρα – Παρασκευή: 09.00 Π.Μ. – 21.00 Μ.Μ.

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

Δηλώνω ότι συγκατατίθεμαι στην διατήρηση των προσωπικών μου δεδομένων, για τον σκοπό που έχουν συλλεχθεί και για παρεμφερείς με αυτό σκοπούς, όπως και για μελλοντική ενημέρωσή μου από την εταιρεία E-SCHOOL ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, αλλά και από τις υπόλοιπες εταιρείες του ίδιου ομίλου.

[honeypot honeypot-647]
[cf7sr-simple-recaptcha]

Go to Top