ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ CDA COLLEGE ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ E-SCHOOL ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ E-SCHOOL στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ υποδέχτηκε 24 σπουδαστές από το Κολλέγιο CDA COLLEGE της Κύπρου.
Η υποδοχή είναι στα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος με κωδικό: «2018-1-EL01-KA102-047291» και τίτλο: «Επαγγελματική Κατάρτιση ειδίκευσης στην Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας και πρακτική άσκηση σε εταιρείες (απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέσω άμεσης επαφής με επαγγελματίες του τομέα)».
Την οργάνωση των δραστηριοτήτων και την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος διάρκειας από 13/042019 έως και 26/04/2019 έχει αναλάβει ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ E-SCHOOL.

Το πρόγραμμα αφορά 3 ροές εκπαιδευομένων του CDA COLLEGE της Κύπρου, με συμμετέχοντες από όλες τις πόλεις και τις δομές του φορέα αποστολής. Η κάθε ροή αποτελείται από 8 εκπαιδευόμενους της ειδικότητας και 2 συνοδούς, ενώ οι ειδικότητες αφορούν τα τμήματα Τουρισμού, Αισθητικής και Πληροφορικής του κολλεγίου. Στον χώρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου E-SCHOOL διεξήχθησαν οι ενημερωτικές συναντήσεις καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ενώ οι εκπαιδευόμενοι πραγματοποίησαν τεχνικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις της περιφέρειας, και παρακολούθησαν θεωρητικές διαλέξεις στον κλάδο τους.

Συγκεκριμένα:
ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Οι εκπαιδευόμενοι του κλάδου Τουρισμού εκτέλεσαν τεχνικές επισκέψεις και παρακολούθηση εργασιών σε επιχειρήσεις του κλάδου τους, καλύπτοντας ενότητες που αφορούν την εισαγωγή στον Τουρισμό, τη λειτουργία πολυτελών ξενοδοχείων, την εκπαίδευση Τουρισμού στην Ελλάδα, τη λειτουργία Θεματικών Πάρκων κ.α.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ανάμεσα σε άλλα οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν ξενοδοχειακές λειτουργίες και ενημερωτικές διαλέξεις στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ, και στο Ξενοδοχείο ΑΙΟΛΙΔΕΣ στη Λίμνη Πλαστήρα, ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη την οργάνωση Τουριστικών πακέτων με τη συνεργασία του ταξιδιωτικού γραφείου «Ευθυμίου Travel».

ΚΛΑΔΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
Οι εκπαιδευόμενοι του κλάδου Αισθητικής εκτέλεσαν τεχνικές επισκέψεις και παρακολούθηση εργασιών σε επιχειρήσεις του κλάδου τους, καλύπτοντας ενότητες που αφορούν Γενική Εισαγωγή Στην Αισθητική, Αισθητική Προσώπου, Αισθητική Σώματος, Κοσμετολογία.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ανάμεσα σε άλλα οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν από κοντά τη λειτουργία της επιχείρησης MAQ της κ. Μαρίας Νταβατζίκου στα Τρίκαλα, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία των επαγγελματιών του χώρου, τις ευκαιρίες αλλά και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, και παρακολούθησαν και δοκίμασαν στην πράξη επαγγελματικό μακιγιάζ. Επισκέφθηκαν το SPA του ξενοδοχείου Grand Meteora, όπου παρακολούθησαν τεχνικές και έμαθαν για τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στον χώρο. Επισκέφθηκαν επίσης την επιχείρηση Nails Gallery στα Τρίκαλα, όπου μπόρεσαν να δουν στην πράξη τις υπηρεσίες που παρέχονται όπως διάφορα είδη Μανικιούρ, τοποθέτηση/αφαίρεση τεχνιτών Νυχιών, Solarium και άλλα.

ΚΛΑΔΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Οι εκπαιδευόμενοι του κλάδου ICT εκτέλεσαν τεχνικές επισκέψεις και παρακολούθηση εργασιών σε επιχειρήσεις του κλάδου τους, καλύπτοντας ενότητες που αφορούν την Εταιρική παρουσία στο Διαδίκτυο, την δυναμική κατασκευή Ιστοσελίδων, παρόχους διαδικτύου και σχετικές ενότητες, διαχείριση e-shop και φυσικού καταστήματος ICT.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, ανάμεσα σε άλλα οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν την λειτουργία της επιχείρησης COMPULAND του κ. Θανάση Μαυρογιάννη, όπου παρακολούθησαν τις πολλές πτυχές που έχει μια εταιρία πληροφορικής. Επιπλέον, στον Εκπαιδευτικό Όμιλο E-SCHOOL είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πτυχές της κατασκευής και υποστήριξης επαγγελματικών ιστοσελίδων, Moodle, πλατφορμών e-Learning και άλλα.

Επιπλέον, οι σπουδαστές και των τριών κλάδων επισκέφθηκαν το θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» που φιλοξενείται στον Πολυχώρο Θεσσαλία στη Λάρισα, όπου ακολούθησαν τεχνική ξενάγηση που αφορά τη λειτουργία του Πάρκου, και τις πτυχές του εγχειρήματος αλλά και τις ανάγκες του όσον αφορά τις ειδικότητες των σπουδαστών. Ο κ. Νίκος Σκιβαλίδας, Δ/ντής του Πολυχώρου έκανε την ξενάγηση, ενώ την τεχνική ανάλυση του Πάρκου πραγματοποίησε ο κ. Γιάννης Παραθύρας. Επίσης πραγματοποιήθηκε πληθώρα πολιτιστικών επισκέψεων, στη Λίμνη Πλαστήρα, στα Μετέωρα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Πόλης Καρδίτσας, κ.α.