Δημόσιο

Υπ. Μεταφορών: 1.000 μόνιμες προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Διορισμοί με ταχύτατες διαδικασίες – Επίσημες δηλώσεις

προσλήψεις, Μόνιμες θέσεις, ΟΑΣΑ, Συγκοινωνίες, Κώστας Καραμανλής, υπουργείο Μεταφορών
Συντακτική ομάδα workenter

31/08/2020 | 10:59

«Σπάει ένας κύκλος υποεπενδυσης της τελευταίας δεκαετίας. Γίνεται προσπάθεια για επένδυση μισού δισεκ. ευρώ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για πρώτη φόρα δίνουμε συγκοινωνιακό έργο στα ΚΤΕΛ, μέχρι τέλος χρόνου θα έχουμε 203 μπλε λεωφορεία, για πρώτη φόρα γίνονται προσλήψεις» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως επισήμανε ο αρμόδιος υπουργός, «θα έχουμε ακόμα 300 μέχρι το Φεβρουάριο, καθώς κάνουμε κάτι πρωτοποριακό υιοθετούμε το θεσμό του λίζινγκ, ενώ μέσα στο επόμενο πεντάμηνο θα έχουμε ανανέωση στόλου στο 50%».

Προσλήψεις 1.000 νέων υπαλλήλων 

«Και λεωφορεία να είχαμε παραπάνω, σήμερα έχουμε μόνο 3.000 οδηγούς ενώ χρειαζόμαστε 6.000. Θα κάνουμε συνολικά 1.000 προσλήψεις, μόνιμο προσωπικό, γιατί και τα ΚΤΕΛ θα πάρουν 550 οδηγούς, προσλήψεις με διαδικασίες fast track» τόνισε ο κ. Καραμανλής.  

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) η οποία ανοίγει το δρόμο για μόνιμες προσλήψεις στον ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ υπ. αρ. 161, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, όπως αυτών που προκύπτουν από τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, δύναται να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για τις κάτωθι ειδικότητες:

  • ΔΕ ή ΤΕ Οδηγών
  • ΔΕ ή ΤΕ Μηχανοδηγών
  • ΔΕ ή ΤΕ Τεχνιτών πάσης φύσεως οχημάτων και συρμών από τις εταιρείες Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Α.Ε., Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. και Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.

Οι προσλήψεις γίνονται με ευθύνη των οικείων φορέων, βάσει της σειράς προτεραιότητας και των κριτηρίων του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).

Η προκήρυξη εκδίδεται από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατόπιν εισήγησης του οικείου φορέα και ύστερα από έγκριση του Α.Σ.Ε.Π., η οποία διαβιβάζεται εντός 10 ημερών από την ημέρα παραλαβής της εισήγησης του ενδιαφερόμενου φορέα.

ΠΗΓΗ WORKEDER