Δημόσιο

Επιστρέφει ξανά η Δημοτική Αστυνομία – Ερχονται προσλήψεις

Όλες οι λεπτομέρειες

Στο θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ.
προσλήψεις, θέσεις εργασίας, υπουργείο Εσωτερικών, Δημοτική Αστυνομία, Τάκης Θεοδωρικάκος
Ομάδα workenter

29/11/2020 | 15:27

Στο θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ενώπιον των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας, των Γραμματέων και των στελεχών της Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, υποστήριξε αρχικά ότι η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου έχει καταργηθεί, και η ενίσχυσή της στους δήμους που έχει διατηρηθεί βρίσκεται μέσα στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε πως το «κεφάλαιο» της Δημοτικής Αστυνομίας συγκαταλέγεται στις προτάσεις που έχει καταθέσει το συγκεκριμένο υπουργείο στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με την ηγεσία του ΥΠΕΣ, τα χρήματα που διεκδικεί γι’ αυτό το σκοπό από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διοχετευτούν για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών εκπαίδευσης των δημοτικών αστυνόμων.

Ερχονται προσλήψεις

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος μίλησε στο iefimerida.gr σημείωσε ότι: «σήμερα δημοτική αστυνομία έχουν μόνο 100 από τους 332 δήμους της χώρας. Ουσιαστικά 232 δήμοι δεν έχουν δημοτική αστυνομία. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Καλαμαριάς, των 100.000 κατοίκων, που δεν έχει αυτή την υπηρεσία».

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «όταν επανιδρύθηκε η δημοτική αστυνομία ζήτησαν να επιστρέψουν στους οργανισμούς πολύ λίγα άτομα. Κάποιοι δήμαρχοι, τότε, όταν είδαν ότι έχουν για παράδειγμα μόνο 4 άτομα στη διάθεσή τους, είπαν ότι δεν είναι δυνατό να “τρέξει” η δημοτική αστυνομία με τόσο λίγο προσωπικό».

«Τα τελευταία χρόνια όμως αυτή η σχολή έκλεισε με συνέπεια να μη μπορούν να διοριστούν νέοι δημοτικοί αστυνομικοί. Είναι καίριας σημασίας να προβλέπεται στο νέο σχέδιο τόσο ο τρόπος εκπαίδευσης όσο και οι διαδικασίες προσλήψεων» λέει, καταλήγοντας, στο iefimerida.gr ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Διαβάστε επίσης:

  • Νέα ενίσχυση για 130.000 ανέργους

  • Λοιπό επικουρικό: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα (pdf)

 

ΠΗΓΗ WORKEDER